Новости

Након великог успјеха који је остварен у Србији, пројекат „Поносна картица“ почиње да се реализује и у Републици Српској.

Фондација „За живот“ из Бања Луке, је постала ексклузивни носилац франшизе за територију Босне и Херцеговине те у сарадњи са „Покретом за децу ТРИ ПЛУС“ из Чачка почиње са реализацијом пројекта који овде носи назив: „Поносна картица 2020 - Цијена минус за 3+”.

Картица је намијењена породицама са троје и више дјеце, гласи на мајку, и циљ је да се њоме остварују попусти на услуге и производе код правних лица у Републци Српској. Висина попуста је предмет уговара између Фондације и пословног субјекта који се укључи у пројекат а корисницама картице ове информације ће бити доступне путем апликације за мобилни телефон.

У почетку пројекат ће се реализовати само на територији града Бања Лука те би по узору на праксу из Србије у првој фази требала да се успостави сарадња између Фондације и локалне управе Града Бања Лука, Уније послодаваца Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске и њене подручне јединице Бања Лука, као и са привредним субјектима који обављају дјелатност у продајним и услужним секторима.

Одређено је да пројекат почне симболичног датума - првог јуна када се обиљежава међународни дан дјеце јер су њихова добробит и квалитетнији живот основни мотиви и темељи пројекта. У том циљу, Фондација је почела кампању „За поносну Бања Луку“ у оквиру које позива пословне субјекте да се укључе у овај друштвено одговорни пројекат и допринесу стварању повољних услова за вишечлане породице.

Сви заинтересовани могу да добију више информација о самом пројекту и детаљне информације за успостављање сарадње обраћањем менаџеру пројекта доц. др Драгану Дакићу путем email-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Уз овај пројекат ћемо реализовати додатне пројекте у сарадњи са домаћим и страним партнерима које ће у првом реду повећати квалитет живота у Бања Луци, затим допринјети међународној афирмацији Бања Луке као Family Friendly града али и повећању видљивости друштвено одговорних компанија.