Друштво

 
Ова прича се догодила у животу једне жене, љубазне мајке и сада баке. То се догодило пре много година. Времена су била тешка - сиромаштво, неред, неизвесност и у земљи и у души, пуно питања без одговора: шта нам се дешава, куда идемо? Имала је породицу - мужа и сина од пет година. Плата је мала, муж је имао проблема на послу, дугове и није се знало да ли ће компанија у којој је радио опстати. С обзиром на ову ситуацију, ни брак није цветао, честе свађе, неспоразуми, сузе. Већ су постојале и мисли о разводу. А онда одједном - неочекивана, непланирана трудноћа...

БАЊАЛУКА - На абортусе се у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци годишње одлучи и до 500 жена, а неријетко и малољетнице, које, како кажу стручњаци, нису свјесне посљедица које ова одлука може да остави на њихово здравље.

Приватне школе за децу у којима она уче глуму, музику, плес… у пракси нико не контролише, пишу Новости. Једини надзор који постоји, јесте финансијски – путем праћења токова новца.

А родитељи у жељи да својим наследницима пруже максимум, шаљу их на више различитих активности не проверавајући ко ради с њиховом децом.

Моје дете има шест година и већ полако постаје сумњичава када је реч о Деда Мразу. Питања се нижу једно за другим, а мужу и мени постаје све теже да на њих одговоримо тако да она одговором буде задовољна. Тако сам, тражећи најбољи начин да је суочим са истином о Деда Мразу, наишла на једну сјајну идеју.