У Приједору је данас организован пријем за ђаке прваке. Међу малишанима који ће од понедјељка први пут сјести у школску клупу је и Никола Дуновић, син Јелене Трикић, мајке храброст која је жртвовала свој живот да би спасила сина.

Мали Никола, заједно са вршњацима, са нестрпљењем очекује прве школске дане. Иако му до шестог рођендана недостаје још који мјесец, он за то не мари, јер већ је спреман за школске изазове. Припремио је школску торбу, књиге и све што је потребно једном школарцу.

- Радујем се што ћу упознати нове другаре - с настрпљењем Никола очекује прво школско звоно.

На први састанак са новим друговима допратио га је отац Горан.

- Стварно је спреман, заинтересован је, воли да црта, воли да пише, интересује се за неке приче, сликање, цртање...- каже Горан Дуновић.

Николина мајка Јелена остала је упамћена као једна је од највећих хероина са ових простора. Обољела од опаке болести, морала је да бира између свог живота и живота свог сина. Без размишљања је одлучила да живот настави њен син Никола. Никола данас личи на мајку, истиче отац Горан.

- Ако буде бар упола на маму, биће одличан ученик, буде ли на мене неће бити толико добар - искрен је Горан.

Херојски чин Јелене Трикић и даље се препричава, а успомена на њу и данас живи. У Дрвару, Јеленином родном мјесту, новоотворени вртић по њој је назван "Мајка храброст".

 

ИЗВОР: РТРС