Сваког радног дана житељи чешког града Брно који журе на посао и који пролазе поред акушерско-гинеколошке клинике могли су да виде необичну сцену. Испред улаза у болницу молио се свештеник од око 40 година који је на своје груди повјесио плакат са изображењем бебе у мајчиној утроби.

На раме је наслонио велики дрвени крст на чијој средини су великим словима стајале ријечи: NEZABIJES NENAROZENE DITE. Ова молба „Не убијај нерођено дијете“ се чинила као сурова опомена људима који су у јутарњим часовима улазили у клинику у којој се тада вршило уписивање за абортус.

Отац Либор Серафим Галик, доктор филозофије, који је и сам отац шесторо дјеце је седам година сваки дан са крстом у рукама и са плакатом на грудима излазио и молио се испред улаза у клинику. Протестујући против убиства, који је за све постао нормалност, он људима говори ријече Истине и громким гласом чита Псалме који се чују чак и у дворишту и у болничким ходницима „Ево наслеђе од Господа су дјеца и награда од Њега је плод утробе…“

Много муке је претрпио од различитих непријатеља, од руководства клинике, непознатих људи који су га тукли, Лиге гејева и лезбејки и на крају од средстава јавног информисања. Његова породица је такође била на мети константних напада у којима су их проглашавали за лудаке и религиозне фанатике. Снага молитве помогла је оцу Либору да издржи и да побједи непријатеље. О свим овим догађајима био је снимљен и документарни филм у граду Брну који је побједио на чешком филском фестивалу. Милиони људи су захваљујући томе чули више ствари о абортусима и о борби православног свештеника за живот.
Хвала оцу Либору Серафиму на борби за живот! Нека њега и његову породицу Господ укријепи да и даље храбро стоје на овоме путу и свједоче – ИСТИНУ.

 

 

 

 

 

 

Извор: ТЕОДУЛ