Новости

Ријетко штa ће обиљежити наш живот као трудноћа у којој је настао нови живот, нови човјек, Ваше дијете. Након абортуса нема више повратка, јер он је коначан.


Многе жене жале за учињеним абортусом али се боје и реакција околине као и стигматизације. То доводи још више до потискивања својих осјећаја као и табуизирања овог захвата који оставља дубоки траг на оба пола. У реду је разговарати о својим осјећајима попут жаљења, туге и љутње али и природно је имати потребу подијелити своју тугу са другима. Ћутање због страха али и због све више присутног политичко-медијског притиска који не одобрава и не признаје жаљење за изгубљеним дјететом, никако није здраво.

 

https://zazivot.com/nauka/192-posledice-pobacaja

 

Уколико имате потребу подијелити своје искуство о абортусу и тако олакшати другим мајкама и очевима одлуку, пишите нам. Ми ћемо уколико и Ви то желите, анонимно објавтити Ваше искуство како би помогли онима који то још нису учинили да то никад не учине.

 

Уколико имате потребу разговарати са свештеником о том гријеху, пожелите исповједити учињени абортус. Обратите се свом парохијском свештенику.